EHBO-Nijkerkerveen.nl

SCHOOL EHBO

Nijkerkerveen wordt steeds een beetje veiliger…
EHBO koffer
Ook dit jaar starten wij, van het team school EHBO, begin januari met veel plezier weer met de lessen. Met als vooruitzicht dat we dit jaar maar op één school les zouden hoeven geven en weer met de volle bezetting aan onze taak kunnen beginnen. (erg fijn dat Hennie van Meerveld weer volop mee kon doen en ook Riet Oeben wilde ons wel ondersteunen..!!!)

De leerlingen van groep 8 van de C.J. van Rootselaarschool waren met 27 leerlingen dit jaar. De één leek wat gemotiveerder dan de ander, maar over het algemeen hadden wij niet te klagen over de inzet van de leerlingen. Ons team werd, naast Riet Oeben, ook een keer versterkt door Artina van Beek; waarvoor dank!
Met de nodige interesse werd geluisterd naar onze uitleg over het menselijk lichaam, het geraamte, dat cellen een weefsel vormen en gezamenlijk een orgaan en ga zo maar door. Ook dit jaar waren er voor ons verrassende vragen en opmerkingen die voort kwamen uit de lessen.
Altijd weer erg goed om te merken dat de leerlingen echt iets op pakken en op willen pakken van de kennis die wij over wilden dragen. Er werd ook niet geschroomd ons kritische vragen te stellen, wat ook iets zei over de betrokkenheid van de leerlingen.

Vlak voor het examen kwam John Brouwer ons weer ondersteunen voor een praktijkles.  Er werd soms met afgrijzen gekeken naar de wonden die hij liet zien.  Wat gingen de lessen snel, voordat we het wisten stond het examen alweer voor de deur!

picto-krukkenEerst het theorie examen, wat altijd goed in elkaar gezet wordt door Marry en Coba, wat op 9 april door hen werd afgenomen in de les.  Dit werd met hoge cijfers goed afgelegd door de leerlingen! En op 10 april het praktijkexamen. Van tevoren hadden alle leerlingen al een proefexamen afgelegd, voor het verbinden van allerlei verwondingen, de Rautek, greep van Heimlich, stabiele zijligging, het aanleggen van een mitella en de brede das, en voldoende of goed op hun beoordeling gekregen.
Op 10 april was het eigenlijk het moment om aan ouders/verzorgers/familie te laten zien wat de leerlingen hadden geleerd en kregen zij een demonstratie van dit alles. En dat is toch altijd wel een feestje om te doen.

Ik werd een paar dagen later aangesproken door een moeder van een leerling van groep 8. Ze had erg genoten van het examen. Ze had het idee dat ze naar een theatervoorstelling was geweest waarin haar dochter ook mee mocht doen. De manier waarop wij onze verwondingen uitbeelden vond ze zeer vermakelijk en levensecht. Ook was ze trots hoe de leerlingen hadden gehandeld tijdens het examen.
Het examen werd afgenomen door onze voorzitter Luc van der Veen onder toeziend oog van Marry Bunte en Coba van Leuveren. De verwondingen werden gegrimeerd door John Brouwer en de slachoffers waren Anja Zwarts, Riet Oeben, Hennie van Meerveld en Cobie van Weert.  De middag kon feestelijk afgesloten worden want alle leerlingen waren geslaagd!
Na een diploma, pen en onze hartelijke felicitaties vertrokken de leerling trots naar huis.  Nijkerkerveen is wéér een beetje veiliger!

De geslaagden zijn:
Kristy van As, Melanie van Beek, Daphne Blom, Julian Buitenhuis, Jan van de Berg, Corianne van Deuveren, Dirk-Jan van Drie, Martijn van Dunschoten, Lars Evers, Stan Guliker, Wendy Guliker, Rosa de Jong, Martijn van der Linden, Chantal Melissen, Anna de Moor, Amber van de Pol, Merel van Ramshorst, Marnix Rozeboom, Sanne Ruitenbeek, Nicola Sliwinski, Lisa van Soeren, Roywin Staal, Fabienne Troost, Britney van de Veen, Davey Veldhuizen, Sofie Versteeg en Jochem Vis..

Wij, Marry Bunte, Coba van Leuveren, Anja Zwarts, Hennie van Meerveld, Riet Oeben en Cobie van Weert werden ook nog verwend met een roos en een grote kaart met de namen van alle leerdingen. Wij kijken allemaal terug op een fijne periode.

Het school EHBO team.

School EHBO